You are not logged in.
---------------------------------------------------------------------------------
HYY:n elokuvaryhmä ry
esittää
ISAAC HAYES IN MEMORIAM -dvd-ilta
sunnuntaina 12.10. Uuden ylioppilastalon Alina-salissa
Ilmainen sisäänpääsy!
----------------------------------------------------------------------------------
Soul-laulajana ja -lauluntekijänä parhaiten tunnettu Isaac Hayes menehtyi 10.8.2008. Vivahteikkaaseen uraan mahtui myös useita elokuvarooleja, joista ensimmäiset blaxpoitaatio-elokuvissa. Viimeisen kymmenen vuoden ajalta Hayes muistetaan etenkin ääniroolista kouluruokalan keittäjä Chefinä animaatiosarjassa South Park.
Isaac Hayesia muistaen HYY:n Elokuvaryhmä tarjoilee kolme blaxpoitaatio-elokuvaa miehen uralta. Ennen videoiltaa samassa tilassa on leffakirppis klo 15-18. Tervetuloa!
klo 18.30 TRUCK TURNER
(USA 1974, 91 min)
Black, bold and bloody mean! Jonathan Kaplanin ohjaama hillitön Truck Turner edustaa blaxploitaatio-elokuvan ehdotonta eliittiä. Harvemmin pääosissa nähty Isaac Hayes on elämänsä roolissa palkkionmetsästäjä Truck Turnerinä, joka lähetetään Gator-nimisen pahamaineisen parittajan perään. Hayesin vastapeluria Harvard Blueta esittää Bond-roistonakin muistettava Yaphet Kotto. Quentin Tarantino kierrätti Kill Bill Vol. 1:ssä Hayesin säveltämää tiukkaa tunnusmusiikkia.
klo 20.15 SHAFT
(USA, 100 min)
"Who's the black private dick / That's a sex machine to all the chicks? / Shaft!"
Blaxploitaatio-elokuvan tunnetuin teos on tietenkin Gordon Parksin ohjaama Shaft. Shaftin suuren suosion myötä blaxpoitaatiosta tuli muutakin kuin marginaalipuuhastelua. Epäilemättä elokuvan menestystä siivitti Isaac Hayesin säveltämä legendaarinen soundtrack ja teemabiisi, joka myös palkittiin parhaan kappaleen Oscarilla.
John Shaft (Richard Roundtree) on viileääkin viileämpi yksityisetsivä, joka joutuu hankaluuksiin vuorotellen melkein kaikkien Manhattanin alamaailman pomojen kanssa. Lopulta hän tekee diilin Harlemin mafiaa johtavan Bumpyn kanssa. Valkoisten mafia on kidnapannut Bumpyn tyttären, jota Shaft lähtee pelastamaan. Palkinnoksi on luvassa totta kai iso tukku rahaa.
klo 22.00 I'M GONNA GIT YOU SUCKA
(USA, 85 min)
Keenen Ivory Wayansin ensimmäinen elokuva on törkeän hauska, sketsimäisesti etenevä komedia joka irvailee onnistuneesti bläksploitaation kliseille.
Jack Spade (ohjaaja-käsikirjoittaja Keenen Ivory Wayans) palaa armeijasta kotiseudulleen vain huomatakseen että valkonaama Mr. Big (John Vernon) kätyreineen terrorisoi seutua. Spade lähtee keräämään mustien sankarien joukkoa, mutta joutuu huomaamaan, että aika on ajanut joidenkin ohitse. Mukaan tarttuvat silti vakuuttavat kovanaamat Slade (Bernie Casey), Slammer (Jim Brown), Hammer (Isaac Hayes) ja vähemmän vakuuttava Kung-Fu Joe (Steve James). Sivurooleista löytyy bläkkärivakionaamojen (kuten illalla Shaftissa nähtävä Antonio Fargas) lisäksi yhteensä viisi Wayans-klaanilaista.
Leffan useisiin kohokohtiin kuuluvat ainakin gangsta-taitokilpailu First Annual Youth Gang Competition, suureellisesti akvaariokengillään tepasteleva Pimp of the Year, 57 kyttää vs. Kung-Fu Joe ja kerrassaan unohtumaton melkein-seksikohtaus. Soundtrackilta löytyy mm. Curtis Mayfieldiä, Jackson 5:ttä ja tietenkin Isaac Hayesia. IGGYS paljastaa myös hämmästyttävän faktan siitä, mistä sankarien teemamusiikit oikeastaan tulevat.
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
Ei puhuttele konerumpu ja Hitler sample samoin kuin kaunis ja eteerinen homo kuiskailu
Offline
Toi eka leffa on kyl ihan YGÖNEN, KUNKKU JA KREIZIKIN!
Lasken itseni liberaalifeministiksi, ja minulle feminismi tarkoittaa tasa-arvoon pyrkimistä, ei sen avulla tai naiseudella ratsastamista.
No runkut runkatkoon, mutta minäpoika haluan tanssia.
Offline
I'M GONNA GIT YOU SUCKA
Oikean rytmin kiinni saan iskelmä lol alkaa kiinnostaa hehe
Jotain tanssin bez eiq ja fall joo.
Offline
[quote:07a3a03cec="tigrushka"][quote:07a3a03cec="börjeslandet"] I'M GONNA GIT YOU SUCKA
[/quote:07a3a03cec]
[/quote:07a3a03cec]
No hei se on parodia. Ja niille, jotka mahdollisesti luuli, että kyseessä on typo, niin ei oo. Nimi kirjotetaan noin.
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
[quote:78e5d8a479="turkele"][quote:78e5d8a479="tigrushka"][quote:78e5d8a479="börjeslandet"] I'M GONNA GIT YOU SUCKA
[/quote:78e5d8a479]
[/quote:78e5d8a479]
No hei se on parodia. Ja niille, jotka mahdollisesti luuli, että kyseessä on typo, niin ei oo. Nimi kirjotetaan noin.[/quote:78e5d8a479]
Tiijän, oon nähny ko. leffan eräänkin kerran.
Oikean rytmin kiinni saan iskelmä lol alkaa kiinnostaa hehe
Jotain tanssin bez eiq ja fall joo.
Offline
Tää on tänään! Tulkaapa kattomaan. 18.30 alkaa Truck Turner
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
HYY:n Elokuvaryhmä ry esittää:
NOT QUITE HOLLYWOOD!!
Sunnuntaina 16. marraskuuta
Uuden ylioppilastalon (Mannerheimintie 5A)
Mannerheim-salissa (5. krs)
Ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa!
16:00 MAD MAX
Australia 1979, 93 min, engl. tekstitys (dvd)
Mad Max 1 ja 2 paitsi nostivat Mel Gibsonin supertähteyteen, myös loivat kokonaan uuden genren kuvastoineen: post-apokalyptiset aavikko-anarkia-automellastuselokuvat. Näitä tehtailtiin etenkin Italiassa, mutta Suomessakin on yritetty (M. Kaurismäen "The Last Border" ja Tuomas Sallisen "Routasydän"). Ensimmäinen ja harvakseltaan nähty Mad Max on tehty halvalla, mutta George Millerin tinkimätön ohjaus, hyvä editointi ja Brian Mayn musiikki luovat mitä intensiivisintä ja anarkistisinta actionia.
Australian tulevaisuus näyttää heikolta: teillä kaahailee rikollisia ja heidän perässään mm. Max Rockatansky (Mel Gibson), joka itsekin epäilee jo olevansa luisumassa samalle tasolle. Ikävien tapahtumien jälkeen Max päättää lopettaa hommat ja vaihtaa maisemia vaimonsa ja lapsensa mukanaan, mutta liian myöhään: menneisyys seuraa Maxia julman moottoripyöräjengin muodossa.
"Amis-henkisille": Maxin auto on v. 1973 XB GT Ford Falcon Coupe, jota on muokattu elokuvaa varten. Lisätietoja: www.madmaxmovies.com
17:45 FELICITY
Australia 1979, 94 min, ei tekstitystä (dvd)
Ozploitaation poikimaa sensuellia erotiikkaa edustaa John D. Lamondin Felicity, joka iski Emmanuellejen vanavedessä ryminällä maailman elokuvamarkkinoille osoittautuen pienoiseksi box office -hitiksi.
Tunnetuimman roolityönsä tekevä Glory Annen on Felicity Robinson, nuori tyttö ja tarinankertoja, joka tutustuttuaan eroottisen kirjallisuuden klassikoihin herää omaan seksuaalisuuteensa. Hiljalleen hän huomaa kuinka haluttava hänestä on tullut. Matka eksoottiseen Hong Kongiin tuo mukanaan miehet, ja naiset, sekä lopulta vapaan seksuaalisuuden, kun tuhdit viikset omaava Andrew avaa hänen silmänsä.
Aikoinaan elokuvaa esitettiin Suomessa ajan henkeä kuvaavalla nimellä "Felicity - neitsyestä nymfomaaniksi". Liian likaista ei
seksploitaatio silti tällä kertaa ole. Elokuvan tunteikkaan tunnusmelodian "Mama's Little Girl No More" esittää Linda George.
19:30 THE MAN FROM HONG KONG / Mies Hongkongista
Australia / Hongkong 1975, 102 min, suom. tekstitys (vhs)
The Man from Hongkong yhdistää Hongkong-toimintaa ja suuren maailman agenttityyliä suorasukaiseen ozploitaatioon. Australian oma James Bond -ylpeys George Lazenby näyttelee Sydneyssä vaikuttavaa huumekeisaria, joka saa vastaansa Hongkong-tähti Jimmy Wang Yun esittämän hakkaaja-potkija-poliisin. Tarinalla ei ole niin väliä, kun ohjaaja Brian Trenchard-Smith kasaa perä perään hengästyttäviä takaa-ajoja ja toimintakohtauksia näyttävine stuntteineen. Taistelukoreografioista vastaa myös sivuosassa vilahtava Sammo Hung. Oma hupinsa irtoaa lapsenomaisen Wang Yun esiintymisestä vastustamattomana naistenkaatajana. Elokuva kiellettiin Suomessa kokonaan "raaistavana" vuonna 1989.
Ks. myös http://www.elitisti.net/review.php?id=1083
21:20 STONE
Australia 1974, 95 min, ei tekstitystä (dvd)
Australian suurimpiin kulttielokuviin lukeutuvassa biker-leffassa poliisi nimeltä Stone (Ken Shorter) soluttautuu Gravediggers-moottoripyöräjengiin tehtävänään selvittää kuka listii jengin jäseniä mystisesti pois päiviltä. Stone erottuu edukseen biker-elokuvien massasta harvinaisen rehellisellä ja raadollisella otteellaan. Ohjaaja Sandy Harbutt kuvaa lämmöllä jengiläisten huumehuuruista, vapaan seksin täyttämää elämänmenoa, jossa kunniakoodeilla ja myös väkivallalla on tärkeä sijansa. Turvallista porvarillista elämää viettävä päähenkilö joutuu kyseenalaistamaan arvonsa joutuessaan vapautta ihannoivan jengin vietäväksi. Elokuvan keskeisessä sivuroolissa loistaa ozploitaation vakionaama, Ron Jeremyä muistuttava Hugh Keays-Byrne. Elokuva kiellettiin Suomessa tulliratsian yhteydessä vuonna 1985.
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
^Tänään!
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
18.20.11. Rokulipäivät
18.11.20.11. Kino Engelissä
Kolmipäiväinen musiikkielokuvaputki
Liput 1 /näytös HYYn palvelutoimistosta.
Ti 18.11. klo 12 Jim Jarmusch: Year of the Horse
Ti 18.11. klo 14 Jim Jarmusch: Dead Man
Ke 19.11. klo 12 Jouko Aaltonen: Kenen joukoissa seisot?
Ke 19.11. klo 14 Jouko Aaltonen: Punk Tauti joka ei tapa
To 20.11. klo 12 Grant Gee: Joy Division
To 20.11. klo 14 Anton Corbijn:Control
ei muuta kuin voidetta rakoon ja ruuvi kiinni!
Offline
[quote:aa5deae013="börjeslandet"]HYY:n Elokuvaryhmä ry esittää:
NOT QUITE HOLLYWOOD!!
Sunnuntaina 16. marraskuuta
Uuden ylioppilastalon (Mannerheimintie 5A)
Mannerheim-salissa (5. krs)
Ilmainen sisäänpääsy, tervetuloa!
[/quote:aa5deae013]
no täähän pelastaa päivän, kun ei ollutkaan mitään tekemistä
Offline
Hmm, pitäisköhän tulla katsomaan ainakin Mad Max. Mähän olen jopa Halsingin yliopiston kirjoilla, joten ei tarvisi potea huonoa omaatuntoa. En tosin ylioppilaskunnan jäsen. :?
Ei tarvii olla opiskelija. Leffaryhmän videoillat on avoimia kaikille.
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
[quote:d1e18a819c="stratum"]Hmm, pitäisköhän tulla katsomaan ainakin Mad Max. Mähän olen jopa Halsingin yliopiston kirjoilla, joten ei tarvisi potea huonoa omaatuntoa. En tosin ylioppilaskunnan jäsen. :?
Ei tarvii olla opiskelija. Leffaryhmän videoillat on avoimia kaikille.[/quote:d1e18a819c]
Hehe, emmä sitten tullutkaan, ei kylläkään tuosta syystä.
Offline
SUURI LEFFAKIRPPIS II
Sunnuntaina 7.12. klo 15-18 Uuden Ylioppilastalon Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5A, 5. krs HUOM! Kaksi kerrosta ylempänä kuin viimeksi!)
Suuren suosion saavuttanut HYY:n Elokuvaryhmän Leffakirppis iskee jälleen! Tule myymään mitä vaan elokuviin liittyvää: DVD, VHS, BLU-RAY, HD DVD, BETA, 8 MM, julisteet, lehdet, kirjat, soundtrackit, figuurit etc. Tule tekemään elämää suurempia ja pienempiä löytöjä!
Ilmainen sisäänpääsy! Ilmaiset myyntipöydät!
Viimekertaisesta poiketen pöytiä ruvetaan jakamaan jonotusjärjestyksessä klo 14.45. Pöytiä on melko runsaasti mutta ovat puolet pienempiä kuin viimeksi.
Tervetuloa!
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
[quote:43d70d7315="börjeslandet"][quote:43d70d7315="stratum"]Hmm, pitäisköhän tulla katsomaan ainakin Mad Max. Mähän olen jopa Halsingin yliopiston kirjoilla, joten ei tarvisi potea huonoa omaatuntoa. En tosin ylioppilaskunnan jäsen. :?
Ei tarvii olla opiskelija. Leffaryhmän videoillat on avoimia kaikille.[/quote:43d70d7315]
Hehe, emmä sitten tullutkaan, ei kylläkään tuosta syystä.[/quote:43d70d7315]
Ohi meni, mutta mainio ohjelmisto
Lasken itseni liberaalifeministiksi, ja minulle feminismi tarkoittaa tasa-arvoon pyrkimistä, ei sen avulla tai naiseudella ratsastamista.
No runkut runkatkoon, mutta minäpoika haluan tanssia.
Offline
Amerikkalainen independent-elokuva luentosarja
Keväällä 2009, Orion
HYY:n elokuvaryhmä jatkaa jokavuotista perinnettään järjestää elokuva-aiheinen luentosarja yhteistyössä Kansallisen audiovisuaalisen arkiston (KAVA) ja Helsingin yliopiston kanssa. Aiempina teemoina on ollut mm. Kiinalainen elokuva sekä Elokuva ja luonto. Ensi vuoden teemana on amerikkalainen independent-elokuva, ajanjaksona 1950-luvulta tähän päivään. Tarkoituksena on käsitellä independent-elokuvaa eri vuosikymmeninä sekä ilmiölle olennaisia tiettyjä elokuvaohjaajia. Ohjelmaan sisältyy myös independent-elokuvan tiettyjä alagenrejä, kuten afrikkalaisamerikkalainen elokuva sekä new queer cinema. Lopuksi esitellään independent-elokuvan taloudellista puolta ja esimerkiksi sen roolia Hollywood-koneiston puristuksissa.
Luennot järjestetään helmi-huhtikuussa 2009 elokuvateatteri Orionin tiloissa, ja jokaista luentoa seuraa luentoaiheeseen sopiva elokuva. Luennoitsijoiksi on varmistunut 10 henkilöä, joukossa muun muassa Helsingin yliopiston tutkijoita ja opettajia, KAVA:n tutkijoita ja Filmihullu-lehden elokuvakirjoittajia. Lisäksi mukaan saadaan Tanskasta matkustava amerikkalainen suuri kulttielokuvatuntija Jack Stevenson. Stevenson pitää aiheeseen liittyen myös toisen luennon underground-elokuvasta Orionissa ja esittelee samalla näytteitä mittavasta elokuvakokoelmastaan. Helsingin yliopiston opiskelijat voivat saada hyväksytystä luentosarjan seuraamisesta kurssimerkinnän elokuva- ja televisiotutkimuksen opintoihin. Luennot ovat kuitenkin avoinna kaikille.
Aikataulu:
HYY:n elokuvaryhmän luentosarjan luennot ovat perjantaisin elokuvateatteri Orionissa klo 14.30. Poikkeuksina Jack Stevensonin toinen luento lauantaina 28.2. ja Jukka Kangasjärven luento torstaina 12.3. Luennoille on vapaa pääsy. Luentojen jälkeisiin elokuvanäytöksiin ovat voimassa normaalihintaiset liput.
6.2.2009 Eija Niskanen: Mitä on yhdysvaltalainen independent-elokuva?
James Toback: Fingers (Murhan sävel, 1977)
13.2.2009 Eero Tammi: John Cassavetes
John Cassavetes: Faces (1968)
20.2.2009 Pasi Nyyssönen: Uuden Hollywoodin alku
Dennis Hopper: The Last Movie (1971)
27.2.2009 Jack Stevenson: A Journey into Grindhouse
Jerry A. Baerwitz: Wild Harvest (Kuumaa kiihkoa, 1962)
LA 28.2.2009 klo 14 Jack Stevenson: Underground-elokuva
Exploring Your Inner Demons: A Sampling of American Underground Cinema
presented by Jack Stevenson. Behind Every Good Man (Nikolai Ursin,
1966) 8 min, Hold Me While I'm Naked (George Kuchar, 1966) 15 min, The
Craven Sluck (Mike Kuchar, 1967) 23 min, Rockflow (Bob Cowan, 1968) 9
min, Love It / Leave It (Tom Palazzolo, 1970) 15 min, Siamese Twin
Pinheads (Curt McCowell, 1972) 6 min, Asthma (Martha Colburn, 1995) 2
min, Spiders in Love (Martha Colburn, 2000) 3 min * yht. 81 min
klo 17 Thundercrack! (Curt McDowell, 1975)
TO 12.3.2009 Jukka Kangasjärvi: 1980-luvun amerikkalainen indie-elokuva
David Byrne: True Stories (1986)
20.3.2009 Harri Kilpi: Amerikkalaisen elokuvan Sundance-sukupolvi
Steven Soderbergh: Seksiä, valheita ja videonauhaa (sex, lies & videotape 1989)
27.3.2009 Antti Alanen: Amerikkalaisen elokuvan "Class of 1999"
Wes Anderson: Bottle Rocket (1996)
3.4.2009 Marjo Pipinen: New Queer Cinema
Tom Kalin: Swoon (1992)
17.4.2009 Pirkka Kivenheimo: Afrikkalais-amerikkalainen elokuva
Melvin Van Peebles: Sweet Sweetback's Baadasssss Song (1971). This
film has been preserved by The Museum of Modern Art with funding
provided by The Hollywood Foreign Press Association and The Film
Foundation.
24.4.2009 Martti Soramäki: Indiewood
Tahraton mieli (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Michel Gondry, 2004)
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
[quote:58949c4d76="börjeslandet"]
3.4.2009 Marjo Pipinen [/quote:58949c4d76]
koitampa päästä paikalle!
Mangojauhe goddamn.
Offline
Toi Last Movie pitää kyllä tsekata.
Ei puhuttele konerumpu ja Hitler sample samoin kuin kaunis ja eteerinen homo kuiskailu
Offline
Hitto ku unohdin postata tän toiselta listalta ennen Börtsyä, ois ollu hyvä läppä!
'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damageto kill.'
ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS
Offline
Toi Last Movie pitää kyllä tsekata.
Suosittelen myös Tobackin Fingersiä ja Sweet Sweetback's Baadassss Songia, koska kumpaakaan tuskin näkee ihan heti uudestaan ellei nyt sitten dvd:tä ala metsästämään. Mut joo tosiaan Last Movieta ei ees saa dvd:llä ja on aikamoinen harvinaisuus. Shinne siis kannattaa ehdottomasti tulla.
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
Sweet Sweetback's Baadassss Song.
Oliks tästä joskus R&A:ssa semmonen uus leffa jossa muka kuvattiin tuota tms? Muistelisin et oli hauska. späm.
Mangojauhe goddamn.
Offline
[quote:feec0fbee2="börjeslandet"]Sweet Sweetback's Baadassss Song.
Oliks tästä joskus R&A:ssa semmonen uus leffa jossa muka kuvattiin tuota tms? Muistelisin et oli hauska. späm.[/quote:feec0fbee2]
Jpp, se oli fiktio ton elokuvan tekemisestä, jonka on ohjannut Mario van Peebles, eli Sweetbackin ohjaajan poika.
http://en.wikipedia.org/wiki/BAADASSSSS!
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
Kohta alkaa ensimmäinen luento! Tervetuloa, vapaa pääsy!
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
Maanantaina 16.2. kello 17.00 Alina-salissa pärähtää, kun Leffaryhmän vuoden 2009 ensimmäinen leffailta vyöryttää valkokankaalle Mickey Rourken elokuvia. 80-luvun komea lupaus onnistui heittämään uransa ja ulkonäkönsä roskiin 90-luvulla, mutta on viimein ansaitusti Oscar-ehdokkaana The Wrestler -elokuvasta. Sydämet noituvia roolisuorituksia on silti cooliakin coolimman miehen ura täynnä. Illan aikana Rourken uraa kunnioitetaan esittämällä Charles Bukowskin käsikirjoitukseen perustuva Baarikärpänen, Francis Ford Coppolan Rumble Fish ja Mickeyn ja Jean-Claude van Dammen tuhti ysäritoimintapläjäys Double Team.
Tervetuloa!
klo 17 Double Team
(1997, 93 min)
Kansainvälinen freelance-terroristi Stavros (murjottu Mickey Rourke) houkuttelee entisen verivihollisensa Jack Quinnin (Jean-Claude Van Damme) takaisin toimintaan. Avuksi Quinn saa eksentrisen asekauppias Yazin (Dennis Rodman), jonka psykedeeliset hiustyylit ja mauton muotitaju tuovat elokuvaan oman lisänsä.
Double Team on täyttä toimintaa. Tsui Hark kokoaa valloittavan adrenaliinirysäyksen henkeäsalpaavia toimintakohtauksia ja stuntteja eivätkä taistelukoreografiatkaan niiden rinnalla kalpene - olihan niitä mukana tekemässä itse Sammo Hung.
klo 18.45 Taistelukala
(Rumble Fish, 1983, 94 min)
Rusty (Matt Dillon) kadehtii isoveljensä (Mickey Rourke) mainetta kovana jengijohtajana. Nostaakseen profiiliaan hän haastaa riitaa kilpailevan jengin pomon kanssa ja saa aikaiseksi selkkauksen, jota hänen veljensä saapuu selvittämään. Poikien alkoholisoitunutta isää esittää Dennis Hopper.
Francis Ford Coppolan aliarvostetuin elokuva kuvaa nuorisoa nimettömässä teollisuuskaupungissa. S.E. Hintonin kirjaan perustuva mustavalkoelokuva tyylittelee yllättävän kokeellisesti ja onnistuen. Jo mainittujen ja maineikkaiden näyttelijöiden lisäksi sivurooleissa nähdään Nicolas Cage, Laurence Fishburne ja Chris Penn.
http://www.youtube.com/watch?v=HcIjtSmp … re=related
klo 20.30 Barfly
(1987, 97 min)
Kaikkien puistikkojuoppojen kantaisä Charles Bukowski kirjoitti alkuperäiskäsikirjoituksen, jossa seikkailee hänen alter egonsa Henry Chinaski (Mickey Rourke). Mies viettää elokuvassa aikaa lähinnä baarissa ryypiskellen ja tappelemalla takapihalla baarimikon (Frank "Syltyn broidi" Stallone) kanssa. Sitten Henry tapaa onneksi Wandan (Faye Dunaway), joka on samanlainen alkoholin jalostama retku kuin hän itsekin. Intohimoinen mutta räjähdysaltis suhde kahden jakkarajuopon välillä ei kuitenkaan välttämättä lupaa hyvää.
Rourken valkokangaskarisma saa pöhöttyneeseen ja pitkätukkaiseen Chinaskiin sympaattista eloa. Suulaana tunnettu Dunaway on myös oiva valinta pubiruusun rooliin. Ohjauksesta vastaa Barbet Schroeder, joka tunnetaan ehkä parhaiten mielipuolisesta Ugandan diktaattori Idi Aminista kertovasta dokkarista.
en ole kolmekybänen emoboy
Offline
Oho Double Team! Pitääpä yrittää selvitä paikalle.
Ei puhuttele konerumpu ja Hitler sample samoin kuin kaunis ja eteerinen homo kuiskailu
Offline
Hitto ku unohdin postata tän toiselta listalta ennen Börtsyä, ois ollu hyvä läppä!
'My only premise is that there are times when one must attack with complete ruthlessness and fight with lethal fury. This fury and ruthlessness must be harnessed and directed to the gravest possible damageto kill.'
ontäs aiankin joku turska joo DECICIDERS
Offline