You are not logged in.
Thompsonin Huntterin The Proud Highway on luennassa. Kirjeitä, joita epeli lähetteli 18-vuotiaasta kolmekymppisex asti. Enpä olisi kuvitellut, että mikään kirjekokoelma olisi näin mielekästä luettavaa. Yli puolessavälissä olen tätä 600+-sivuista kirjaa, eikä heppu ole vielä kertaakaan maininnut olevansa huumehöyryissä
p.s.
tunnen itseni usein allaolevan sarjakuvan päähenkilöxi
Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!
Security Fee:n hinnalla sisään!
Offline
Lukusessa Moby Dick The Life Aquatic with Steve Zissou -elokuvan (siinä muuten erinomaisen hieno elokuva, suosittelen) innoittamana. Niin erityinen kirja, että kaksi tuntiakin pukkarin kivikovalla penkillä kuluu huomaamatta eikä tee mieli lähteä kotiin ennen aikojaan. Siihen on harva kirja pystynyt. Eilisaamuna selailin nisäkäskirjan valas-osiota, heh.
Offline
Viime aikoina on tullut luettua tenttikirjojen lisäksi lähinnä skotlantilaista nykykirjallisuutta, sitä kun tuli haalittua Edinburghin divareista kilokaupalla.
Irvine Welshit avautuu nyt ihan toisella tavalla kun päästiin käymään Leithissä Trainspotting-kiertueella.
Muita huomionarvoisia olivat ainakin Janice Gallowayn The Trick Is to Keep Breathing ja John Burnsiden The Dumb House, jotka sukeltavat aika vaikuttavasti tavalla ja toisella häiriintyneen ihmisen psyykeen. Gallowayta on verrattu mm. Sylvia Plathiin, mutta Galloway on tyyliltään kokeellisempi mielestäni. John Burnsidea taas on verrattu tyyliltään jopa Bret Easton Ellisiin, mutta teemansa puolesta The Dumb Housen vertailukohta voisi olla vaikka Mary Shelley Frankenstein.
Seuraavaksi voisi olla vuorossa ei aivan niin nykykirjallisuutta edustava James Hoggin The Memoirs and Confessions of a Justified Sinner.
Offline
Eilen kävin kirjastossa lainailemassa.
Mukaan tarttui Bukowskin Siinä sivussa ja Postitoimisto ja Ben Elton - Eedenistä vikaan. Ei mitään hajua mikä tuo Elton oikein on. Uutuushyllystä nappasin.
Lainasin myös sarjakuvia, Petri Hiltusen Väinämöinen 6: Vaaksa vaaraan ja Nälkäinen kummitus - Paul Murryn parhaita Mikki-jatkosarjoja.
Eiköhän näillä pärjätä vähän aikaa.
Varikset komentavat
Offline
Postitoimiston ahmin kahdessa tunnissa. Hauska kirja. Taidan lukea heti perään tuon toisenkin.
Varikset komentavat
Offline
Postitoimiston ahmin kahdessa tunnissa. Hauska kirja. Taidan lukea heti perään tuon toisenkin.
siinä sivussa on aika paljon rankempi kuin postitoimisto.
hyvä kirja silti toki.
Offline
Nyt myös toinenkin Bukowski luettu. Ei ollut yhtä hyvä kun muut mitä herralta olen lukenut, eli Postitoimiston ja Pulpin.
Mites muu tuotanto, onko sitä ja kannattaako lukea?
Varikset komentavat
Offline
Bukowskin taso pysyi aina kyl melko korkeella. Lyriikka kaikin puolin ja kaikilta vuosilta on myös yleensä melko tasokasta.
Kannattaa siis lugee. Muuta matskua; Naisia, hollywood, pystyssä kaiken aikaa, siinä sivussa. Loput on sit lyriikkaa ja sitä on kirjoina tuhottomasti.
Pulp on kiero ja loistava mut se suomennos tökkii.
laddism begins at home
Offline
Pulp on kiero ja loistava mut se suomennos tökkii.
Pulp ei auennut mulle oikein millään, jaksoin kyllä loppuun sen kahlata kun oli niin lyhyt. Olisko sitten suomennoksen tökkimistä vaan ollut.
Offline
Sanoisin, että (jopa?) Bukowskin mittapuilla Pulp on heikkoa tavaraa...
*ottaa takkinsa*
Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!
Offline
Dan Brown
Luin joskus aiemmin Da Vinci-koodin ja tänään junassa Enkelit ja demonit. Molemmissa sama ongelma. Juoni on jännä ja viihdyttävä, mutta loppu sitten lässähtää. Da Vinci-koodissa kyllä vielä pahemmin kuin tuossa toisessa. Kai ne tämmöseks kesälukemiseksi sopii.
Luin myös Anna Kareninan jotain viidettä kertaa. Muistan, kun joskus 15-vuotiaana kun sen ekan kerran luin niin olin ihan että "plääh miks tässä kuvaillaan jotain heinän niittämistä monta lukua" mutta nykyään nuo luvut on just parhaat koko kirjassa! (EhKÅ olen tulossa vanhaksi)
Offline
Seuraavana lukuvuorossa on Frank McCourt: Seitsemännen portaan enkeli.
"Naurattaa melkein koko sen ajan, kun ei itketä" sanoo Jari Tervo kirjan takakannessa. Tää on "kerännyt merkittävät kirjallisuuspalkinnot Pulizeria myöten."
Jaaha, saas nähä.
Varikset komentavat
Offline
luen taas orwellia ja sitä 84:ää. maailman paras kirja.
Offline
Mummu laittoi postissa Torey Haydenin Hiljaisuuden lapset. Nuo Haydenin kirjat ovat aika viihdyttäviä ja kivoja. Huomaan vaan suhtautuvani pelottavan ammattimaisesti ja miettiväni, voisiko jotain ideoita käyttää omiin oppilaisiini...
Tuo nainen on siis erityisopettaja/psykologi, kirjat ovat muistelmia hänen oppilaistaan ja potilaistaan. Yksi ihan fiktiivinenkin kirja on suomennettu, sen nimeä en nyt muista.
Offline
Onko ollut juttuja painista?
Sama kirja löytyy hyllystä, mutta en vielä jaksanut lukea sitä. Irvingin kirjoissa toistuvat yleensä yhdet ja samat teemat.
-------
Just luin Banksin The Algebraistin ja nyt pitäisi aloittaa Crow road.
Offline
Paul Austerin New York-trilogiaa uudelleenluen tenttikirjojen lomassa.
Jouko Piho wrote: Kirjoitan täällä mielelläni, koska täällä porukka on fiksua ja asiallista verrattuna PIFin väkeen, josta osa on aivan liian alatyylisiä ja räävittömiä pilkkaajia.
Offline
J.P. Donleavyn Ginger Man oli parasta aikoihin. Ayn Randin kirjassa jäin vaiheeseen 250/1100 - alkoi selkenemään se, että tässä taidetaan paahtaa loppuun asti industrialismin, kapitalismin ja itsekeskeisyyden nimissä, uljaasti ja häpeilemättä. Oottelin että sieltä ois käyny ylpeille kehnosti.
Ginger Man on vekkuli ja kovin lyyrinen - mutta vekkulin tyylin takana on vakaviakin asioita, ja vaikka päähenkilö Sebastian Dangerfield onkin ikimuistettava hahmo, ei hän todellakaan ole esimerkillinen. Juoppo, varas ja vaimonhakkaaja. Loputon vätys ja ainainen naistenmies, mutta silti joiltain ominaisuuksiltaan huvittava. Ja sit tarina sijoittuu suurimmilta osin Dubliniin, mikä on nyt ja tässä ihan kiva båånus!
Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!
Security Fee:n hinnalla sisään!
Offline
Great Gatsby oli hieno. Loppuun asti ja etenkin loppua lähestyessä ja itse lopussa.
Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!
Security Fee:n hinnalla sisään!
Offline
ei å enää. en o jaksanut kesällä lukea mitn. Vois kyllä yrittää lukea jotain ku ei omuutakaan tekemästi.
This is what happens when you fuck a stranger in the ass
Offline
Nyt on kesken Tuomas Vimman Helsinki 12. Huumeita, valheita, seksiä ja viinaa tutuissa maisemissa. Eka suomalainen kirja pitkään aikaan.
Offline
Ei mitään muttia, kaikki boikottiin saatana!!
Security Fee:n hinnalla sisään!
Offline
Olen parhaillaan lukemassa Oblomovia. Hyvä kirja, mutta jo nyt huomaa joutilaisuudesta lukemisen vaikutuksen. Epäilen, saanko luettua loppuun asti...
Offline
Mitäs tässä onkaan nyt tullut luettua... Dan Fanten Pöntön lukaisin tuossa viime viikolla. Kyseessähän on siis Bukowskin jälkiä seuraava kirjailija. Puhelinmyynnistä tuo kirja kertoi. Lainataanpa kuvaus Sammakon nettisivuilta "Fanten alter ego Dante käyttää pöntössä ammattimaisin ottein alkoholia, menestyy puhelinmyyjänä ja rakastuu entiseen narkkariin ja prostituoituun. Satiiri ja ylistys Amerikkalaisesta unelmasta."
Siinä mielessä mielenkiintoista, että Dan Fanten isä John Fante oli taas Bukowskin esikuva ja luenkin tässä parhaillaan miehen kirjaa Tomu tietää. Sanoisin ettei ihan niin hyvää kuin Buko, mutta hyvää silti. Pitääkin melkein lukaista tuo kirja loppuun nyt samantien.
Miksei Hunter S. Thompsonia muuten löydä mistään täältä Oulusta! Fear and loathingin lisäksihän muuta ei vielä ole suomennettu, mutta edes englanniksi en ole Hunteria missään nähnyt.
<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki
Offline
Unohdin tosiaan kaikki reilin aikana lukemani kirjat. Milan Kunderan Olemisen sietämätön keveys oli aivan loistavaa luettavaa Itä-Euroopan reissulle. Kirja tuskin oli hirveästi edes kärsinyt käännöksestä, koska tsekiksi kirjoittava Kundera tiesi jo kirjaa kirjoittaessaan, että se tullaan varmasti kääntämään. Juoni nivoi yhteen 60-luvun lopun Tsekkoslovakian tapahtumat sekä neljän ihmisen elämän. Kirjan perusajatuksena tuntui olevan se, että koskaan ei voi olla varma onko joku päätös ollut järkevä, sillä ei ole mitään mihin sitä voi verrata. Elämä eletään vain kerran.
Loppu oli minusta myös hyvä, vaikka hetken jo pelkäsinkin nurkan takana väijynyttä klisettä.
Toinen kirja, jonka luin oli Jack Kerouacin Yksinäinen matkamies. Kyseessä oli pikemminkin kokoelma novelleja kuin mikään yhtenäinen teos. Novellit olivat laadultaan melko vaihtelevia. Osa niistä oli oikein mukaansatempaavia, mutta osa melko tylsiä. En suosittele tutustumaan Kerouacin tuotantoon tuon kautta.
Minulla oli tarkoitus lukea myös Linnunradan käsikirja liftareille kokonaisuudessaan läpi tuon reissun aikana, mutta onnistuin saamaan käsiini vain ekan osan. Viihdyttävää lukemistahan se oli, mutta tuntui luonnollisesti loppuvan aivan kesken. Osa vitseistä jaksoi naurattaa, mutta osa oli minusta aika huonoja.
Olenko muuten selostanut nämä jutut jo jossain? Tuli sellainen Bon voyage-fiilis nyt. Vähän niinkuin Nykäsen Masalla hyppyrin nokalla.
<@Tupou> jätkä haukkuu itse muita karkeiksi
<@DBGene> senkin karkki
Offline
Harold Pinter sai sitten nobelin. Hävettää tunnustaa, etten ole vielä lukenut/nähnyt yhtään Pinterin tuotantoa. Oma suosikkini väläytellyistä ennakkosuosikeista olisi varmaankin ollut Margaret Atwood.
Offline
Harold Pinter sai sitten nobelin. Hävettää tunnustaa, etten ole vielä lukenut/nähnyt yhtään Pinterin tuotantoa. Oma suosikkini väläytellyistä ennakkosuosikeista olisi varmaankin ollut Margaret Atwood.
Samaa. Joskus luin jonkun pätkän tai muuta sellaista, mutta en syvemmin ole koskaan tutustunut. Minä en taas oikein koskaan ole ymmärtänyt Atwoodin hyvinkin suurta suosiota nykylukijoiden keskuudessa. Ehkä olen vain lukenut "vääriä" teoksia. Suosikkini ennakkosuosikeista oli ehdottomasti Philip Roth. Varsinainen suosikkini tuskin oli missään vaiheessa epäselvä.
Juha, olet miespuolinen Jippu. Onnea!
Offline
"Hyvinkin" suurta...? En edes tiennyt että Atwood oli ehdolla
This must be what jail / I will scratch
Offline