You are not logged in.
Käppä-FM Paljonko tossa pystyy editoimaan presetejä? Saako ihan noiseksi asti väännettyä? Jos operaattoreihin pääsee käsiksi, niin sehän ei käsittääkseni kovinkaan paljoa twiikkaamista vaadi.
Luovuin nyt toista kertaa tosta yhdestä Roland Boutique-sarjan analogimallintavasta (JX-03), mikä tuli keväällä hankittua uudestaan. Ihan hyvät soundit, mut ei vaan oikein istunut omaan työskentelyyn ja noiden ekojen boutiquejen sekvensserit on suoraan sanottuna ihan perseestä. Vaihdossa ja välirahalla tulossa tilalle Behringer Crave, eli semimodular madness intensifies. Enpä kauheasti ole sen sekvensserin toimintaan perehtynyt, mutta tuskin on yhtä mahdoton kuin toi Rolandin.
Pääsis Fostexinkin hakemaan huollosta, niin taitaa loppuviikosta olla synähömmelziä nauhalle asti.
Offline
Käppä-FM Paljonko tossa pystyy editoimaan presetejä? Saako ihan noiseksi asti väännettyä? Jos operaattoreihin pääsee käsiksi, niin sehän ei käsittääkseni kovinkaan paljoa twiikkaamista vaadi.
Aika rajoitetusti, kun eihän toi mikään oikea syna ole, vaan pikemminkin leluversio noista yammun kasarivempaimista. kuus parametria, joissa on kaheksan askeleen säätövaraa. Jos meinaat noilla operaattoreilla yksittäisiä aaltomuotoja jotka vaikuttavat toisiinsa, niin ei siinä ihan niin syville vesille päästä. Jotkut presetit ("wave" tai "train") ovat kyllä periaattessa pelkkää hintsusti moduloitua kohinaa. Semmoista kolkkoa digitaalista kihinää löytyy kyllä.
Tossa demonstroidaan paremmin:
Tiedä sitten jos tietokoneesta vetäis midipiuhan tohon ja jollain softalla ruuvailis soundeja pidemmälle. En tiedä onko edes mahdollista.
Offline
Joo, operaattorit just niitä toisiinsa vaikuttavia aaltomuotoja. Mut kyllä tollasille 80-luvun fm-presettisynillekin aina jotain käyttöä löytyy. Jos ei muuta, ni dungeon synthiä tulille.
In other news: Behringer Crave tuli taloon. Vähän ehdin testailla aaltomuotoja ja filtteriä, mut en ole vielä syventynyt. Paria tutoriaalia olen vilaissut ja tässä pitäisi joku ilta nimenomaan istua ja ottaa toi sekvensseri haltuun, se kun taitaa patchpaneelin ohessa olla kys. synan pääasia. Sekkarin ratchet-toiminnosta olin kyllä aika hyvilläni, sillähän tekee vaikka mitä.
Offline
Behringer Crave poistui talosta. Tosi epäintuitiivinen sekkari ja totesin etten ainakaan toistaiseksi tarvitse kahta semimodulaarista synaa, vaikka onhan niitten ristiinpatchaaminen sinänsä ihan kivaa. Möin samalla Volca Beatsin. Teknoa sun muuta vähäeleistä varten tuo on ihan hyvä laitos, mutta totesin että tarviin toisinaan tykimpiä soundeja ja monipuolisemmat ohjelmointimahdollisuudet. Kotiin tuli siis näiden tilalle käytetty Elektron Model Samples. Muutama päivä meni opetellessa, enkä todellakaan hiffaa vielä kaikkea, mutta kyllä kovasti miellyttää, että samaan lootaan voi ohjelmoida käytännössä koko rytmisektion. Äänenmuokkausmahdollisuudet on mittavat ja vaikka laite itse ei samplaa, niin ei tässä toistaiseksi vielä kauheasti tarvetta taida olla. Tehdaspreseteissä on ihan käyttiskamaa ja tän lisäksi entisen omistajan laitteeseen ynnäämä samplekirjasto on naurettavan kokoinen. Äänenmuokkausmahdollisuudet tosi jees ja sitten tää, että laitetta voi käyttää myös syntikkana.
Ja sitten tämä Elektronin paljon puhuttu sekvensseri: Vielä en ole ottanut täyttä toiminnallisuutta haltuun, mutta onhan noi spessutoiminnot oikeasti aika päheitä. Mahdollisuus lisätä eri sampleja samalle raidalle, parametrien muutosten tallennus sekvenssiin, mahdollisuus tehdä eri raitojen sekvensseistä eri mittaisia yms. Tää laitos tuntuu taipuvan kyllä aika moneen suuntaan ja olen siten kyllä hankintaani erittäin tyytyväinen. Ja nii, tää laite ei tosiaan paina paljoa mitään. Voi jatkossa oikeasti ottaa reissuun mukaan jotain kevyttä musaväsäilyä varten ilman että tarvii roudata mukanaan mitään hävyttömiä määriä gearia.
Isot pojat suositteli hommaamaan mieluummin saman tien Digitaktin, joita toki näyttäis olevan paljon käytettyinä liikkeellä, mutta rahahan tässä myös määrittää hankintoja. Ehkä sitten joskus kuitenkin se Digitone?
Offline
Näkiksiä Make Noisen Stregasta? Kyllähän toi ihan mässyltä droneveheeltä vaikuttaa mut en taida nyt kaupoilla juosta kuitenkaan. Kiinnostava toi konsepti että noilla touchplateilla kontrolloidaan saundia.
Ti ho detto come una volta un po' di vino, dischi in vinile, sequel, ragazze, ragazze, Kauko Röyhkä?
Offline
Tämmönen perus midi keyboard olis tarjolla. Parikymppiä tai jotain.
Offline
Näkiksiä Make Noisen Stregasta? Kyllähän toi ihan mässyltä droneveheeltä vaikuttaa mut en taida nyt kaupoilla juosta kuitenkaan. Kiinnostava toi konsepti että noilla touchplateilla kontrolloidaan saundia.
Vähän tuntuu siltä, että MakeNoise tähtää tämmöseen "yksittäisenä pähee, muiden firman saman formaatin laitteiden kanssa kunnon systeemi"-menoon, mikä ei toki väärin ole eikä uniikkia. Lisää hienoja synäjuttuja, joita kiinnostelis testailla, mut mihin ei omat niukat varat riitä. Ehkä joskus jos saa elämän oikeasti raiteilleen, ni voi sit ruveta nörttäämään synillä "kunnolla".
Last edited by dadadrlrl (02.02.2021 15:42)
Offline
Model Samples on melko lailla uudistanut oman (elektronisen) musiikintekemisen aika lailla. Se käyttöliittymä on vaan itselle tosi sopiva ja (ilmaisten) samplejen hamstraaminen on melko lailla vaikuttanut siihen, että on pätevä ja monipuolinen soundipaletti, jolla työskennellä. Aika lailla yllättäviäkin suuntia on ottanut. Alunperin piti jossain poppikontekstissa toimia, mut kyllä tuolta nyt ihan legit konemusaa tulee.
Ennemmin tai myöhemmin sitten varmaan jotain julkaisuja kansa.
Offline
Vanhan Roland TR-808 rumpukoneen moderni kopio lähtis thomannilta vain 150 eruolla.
Offline
On kyl hyvä vehje behringer neutron. Vaikka ei mulla ole kovin montaa synalaitetta ollu, että ei ole hirveesti vertailupohjaa mutta anyways.
Offline
Offline