You are not logged in.
Mutta olishan se kiva enemmänki foorumilla vääntää musiikista eikä vaan kattella artesaanipitsakuvia.
molempi parempi
Online
Ja monessa erikoismusassahan ei ole kyse varsinaisesti biiseistä.
En oo varma mitä kaikkea erikoismusaksi lasketaan, mutta se on kyllä totta, että usein levyn luoma fiilis ja yleinen "meininki" on tärkeämpää kuin se miten yksittäiset biisit toimii irrallaan kokonaisuudesta.
Offline
Mielenkiintoinen kommentti Blind channelin euroviisukappaleesta:
– Pidän rokista ja Euroviisuissa sitä pitäisi olla enemmänkin. Olin tästä kappaleesta innoissani, mutta sanoitukset ovat se ongelma. Kappale glorifioi itsetuhoisuutta, kuten sanoituksessa: ”27-klubi, laukaus päähän, emme halua kasvaa”. Yhä useammat ihmiset kärsivät mielenterveysongelmista, varsinkin tällaisina aikoina. En tunne oloani mukavaksi nähdessäni tällaista esitettävän suurella näyttämöllä miljoonien edessä.
Mitä ajatuksia itsetuhoisuuden glorifioinnista musiikissa? Eihän kaikki ikävät asiat sanoituksissa tietenkään ole itsetuhoisuuden glorifiointia, mutta väittäisin että sitä musiikissa paljon esiintyy. Ei sillä että minä lähtisin musiikkia siivoamaan ikävistä asioista, mutta on tuossa kommentissa tiettyä pointtia. Tosin perustuu hänen tulkintaansa noista sanoituksista.
Last edited by muumipoimuri (19.02.2021 13:38)
Offline
^ ei siinä sinänsä ongelmaa, mutta jos miettii että kyseessä on euroviisu, niin hieman hölmöä. odotan kalle niemen suomennosta ja voin sitten vasta antaa lopulliset kommentit, itse en noita sanoja kuunnellut ollenkaan, mutta hieman nololta kliseilyltä vaikuttaa.
Online
Hirveää.
Ti ho detto come una volta un po' di vino, dischi in vinile, sequel, ragazze, ragazze, Kauko Röyhkä?
Offline
"Vedän shotin päähän, Kurt Cobain"
Online
Cheek euroviisuissa :pray:
Ti ho detto come una volta un po' di vino, dischi in vinile, sequel, ragazze, ragazze, Kauko Röyhkä?
Offline
Slipknotin Corey Taylor ei innostu uusista artisteista - "Vihaan oikeastaan kaikkea"
Taylor kertoi Cutter´s Rockcast -podcastin haastattelussa, että useat yhtyeet eivät edes yritä tehdään mitään uutta ja ilmaisi samalla turhautumisensa.
- Eniten minua turhauttaa sellaiset yhtyeet, jotka vain ottavat jotain vanhaa, muokkaavat sitä hieman ja kutsuvat uudeksi. Mutta silti tiedät, mitä bändiä he kopioivat. He eivät yritä edes kopioida useaa bändiä, vain ainoastaan yhtä. Nuorempi sukupolvi taas nappaa selkeitä vaikutteita ja kutsuu omaksi, koska he ovat väsyneitä siihen, että vanhemmat kertovat kuinka vanhempi musiikki oli parempaa. En tiedä, kuka on oikeassa, mutta molemmat ovat väärässä, koska meidän pitäisi rohkaista toisiamme, Taylor pohjusti ja jatkoi:
- Vihaan kaikkea. Vihaan suurimmalta osin uutta rokkia. Vihaan artisteja, jotka epäonnistuivat jossain genressä ja alkavatkin tekemään rokkia. Minusta pitää tehdä jotain, joka edes tuntuu tuoreelta ja uudelta.
Offline
Corey Taylor euroviisuissa :pray:
Ti ho detto come una volta un po' di vino, dischi in vinile, sequel, ragazze, ragazze, Kauko Röyhkä?
Offline
Kommentti taannoiseen "ei se selittämällä parane"- keskusteluun.
Esteettinen arvostus perustuu ymmärrykseen, mistä seuraa, että on vaikeaa ellei peräti mahdotonta arvostaa jotain, jota ei ymmärrä.
Kyllähän se niin on, että jos joku kuuntelee fela kutin ja tony allenin musiikkia niin mulla on aika paljon siitä selitettävää, ja sen kun sisäistää niin varmasti itkee ja arvostaa.
Mutta se että osaa/ymmärtää arvostaa ei vielä kuitenkaan automaattisesti tarkota sitä että teos miellyttäisi esteettisesti tai olisi oman maun mukaista taidetta. Se että ymmärtää jostain taulusta jotain ei VÄLTTÄMÄTTÄ tarkoita sitä että se muuttuu hienommaksi.
Offline
Rock musiikista kun puhutaan niin jotta voi nousta sarjasta 'hyvä' sarjaan 'parasta', niin se vähä niinku vaatii eksentrisen laulajan. Eksentrinen ei tarkoita sitä että pitäisi olla ihmisenä ikävä.
Offline
https://www.soundi.fi/uutiset/kohta-on- … nen-hetki/
Vaadimme:
✖️ Taloudellista tukea, joka kohdistuu koko elävän musiikin ekosysteemiin: tapahtumajärjestäjiin, muusikoihin ja heidän välittäjäportaaseen sekä alihankintaketjuun. Tämä edellyttää elävän musiikin ekosysteemin ja sen luomien työpaikkojen sekä alalle tyypillisten työn muotojen tunnistamista ja tunnustamista.
Onnea yritykseen
Offline
https://yle.fi/uutiset/3-11832426
– Tuntuu siltä, että tätä alaa pidetään itsestään selvänä, ajatellaan, että kyllä joku aina meille tekee jotain musaa. Mutta kyllä se vaikuttaa, saako ruokaa, ja onko asuntoa, jossa huilata. Asioista pitää maksaa, eikä voi tuottaa kulttuuria, jos ei mistään saa rahaa.
Onko kelasta karenssit päällä
Hän tekee uutta musiikkia ja haaveilee siitä, että ennen pitkää sitä voi esittää myös elävälle yleisölle. Loputtomiin hänkään ei silti voi tehdä taidetta vain rakkaudesta lajiin.
– Mun on pakko tehdä sitä, mitä mä koen, että mun on tarkoitus olla täällä tekemässä. Jos tämä jatkuu vuosia, on pakko ehkä keksiä jotain muuta, mutta musiikki on työni ja sitä pitäisi päästä tekemään. Olisi sääli, jos Suomessa ei enää voitaisi tehdä Suomessa tuotettua musiikkia, taidetta ja kulttuuria. Ilman apua me emme pysy enää geimeissä mukana.
miksi hän ei voi tehdä taidetta vain rakkaudesta lajiin ja miksi Suomessa ei enää voitaisi tehdä Suomessa tuotettua musiikkia, taidetta ja kulttuuria ja mitä apua tämä janari siis kaipaa
Offline
^ no ehkä tuossa lähinnä keskityttiin siihen, että voiko tehdä työkseen, harrastukset on sitten eri asia.
Online
^ no ehkä tuossa lähinnä keskityttiin siihen, että voiko tehdä työkseen, harrastukset on sitten eri asia.
Mutta eihän musiikin tekeminen työkseen ole koskaan ennenkään ollut artistista kiinni (jos ei puhuta humppamuusikoista, orkesterimuusikoista jne), vaan siitä onnistutko tekemään niin keskinkertaista musiikkia että se vetoaa suureen yleisöön. Eli kyse on tuurista. Nämä ihmiset jotka vinkuvat etteivät saa nyt harrastuksestaan rahaa ovat kaikki etuoikeutettuja, suosittuja muusikkoja jotka ovat sattumalta joskus tienanneet musan teollaan jotain ja/tai jostain syystä olettavat että niin jatkuu ikuisesti. Maailma muuttuu, ja tulevaisuudessa kaikki musiikin tekeminen, turkistarhaus, kaupan kassat jne jäävät todennäköisesti harrastuksiksi.
Offline
kaupan kassa harrastuksena, sitähän vois kokeilla
Online
Kun kerran keikat ja muut esiintymiset on jäissä niin miksi artistit eivät ole paneutuneet ahnaammin uuden musiikin tekemiseen ja levyjen julkaisemiseen? Vai ovatko? Ei tässä koronan aikana minusta tavallista enempää ole levyjä julkaistu, vai? Olis voinu vuodessa vääntää parikin uutta levyä. Tai kaivaa vaikka naftaliinista jotain livetallenteita. Kyllähän esim Oh sees ja Aleksi Perälä ovat selvästi käyttäneet hyväkseen tilaisuuden uuden musan tehtailuun. Eihän siitä levymyynnistä paljoa irtoa tänä päivänä mutta kuitenkin.
Offline
Kun kerran keikat ja muut esiintymiset on jäissä niin miksi artistit eivät ole paneutuneet ahnaammin uuden musiikin tekemiseen ja levyjen julkaisemiseen?
Koska
Eihän siitä levymyynnistä paljoa irtoa tänä päivänä
Offline
Oh Seesillä ei keikkailu hirveästi julkaisutahtia hillinnyt
Voihan tuossa olla monilla ihan fyysiset esteet, ettei voi kokoontua bändin kanssa yhteen treenaamaan. Musaa toki voi tehdä yhdessä vaikka olisi eri mantereella, mutta tietyille bändille tuo yhdessä oleminen lienee aika olennaista. Tai sitten sellainen ajattelu, että miksi tehdä levy, kun uuden materiaalin kanssa ei pääse keikkailemaan. En tiiä, mutta spämmin silti
Offline
muumipoimuri wrote:Kun kerran keikat ja muut esiintymiset on jäissä niin miksi artistit eivät ole paneutuneet ahnaammin uuden musiikin tekemiseen ja levyjen julkaisemiseen?
Koska
muumipoimuri wrote:Eihän siitä levymyynnistä paljoa irtoa tänä päivänä
Tämän takia ollaan sitten tekemättä kokonaan ?
Offline
ydis wrote:muumipoimuri wrote:Kun kerran keikat ja muut esiintymiset on jäissä niin miksi artistit eivät ole paneutuneet ahnaammin uuden musiikin tekemiseen ja levyjen julkaisemiseen?
Koska
muumipoimuri wrote:Eihän siitä levymyynnistä paljoa irtoa tänä päivänä
Tämän takia ollaan sitten tekemättä kokonaan ?
Kuuluuhan se kansanluonteeseen, että valittaminen on kovempi juttu kuin varsinainen tekeminen.
Offline
"Piti elää unelmaansa"
Olen elänyt henkilökohtaista unelmaani viimeisen viikon ajan, kun olen voinut keskittyä melko täyspäiväisesti tekemään biisejä ja äänihommia ja päässyt bänditreeneihin, päässyt puhumaan musiikintekemisestä ja sen eri aspekteista vertaisteni kanssa jne. Melko pitkälle on menty nyt siitä, kun piti purkaa omaa vitutustaan muihin musiikintekijöihin.
Mut ei kai unelmaansa voi oikeasti elää, ellei siitä saa taloudellista riippumattomuutta (kellä sellasta nykyään edes on?).
Offline
Yritin tehdä tällaisessa kivassa palvelussa jonkinlaisen eniten kuunnellut levyt ikinä -listan. Järjestys voi olla vähän sinnepäin ja toisena päivänä toisenlainen, mutta tähän malliin:
https://www.neverendingchartrendering.org/
Jouko Piho wrote: Kirjoitan täällä mielelläni, koska täällä porukka on fiksua ja asiallista verrattuna PIFin väkeen, josta osa on aivan liian alatyylisiä ja räävittömiä pilkkaajia.
Offline
pykäsinpä nopeasti itsekin tommosen, lähinnä niitä levyjä joita viime aikoina "aina" kuuntelen, neljä ekaa riviä pelkkiä vinskoja (olkoonkin että totta kai multa löytyy myös cd-versiot niistä kaikista ), vaikka tosta underworldin levystä ei löytynyt kuvana kuin cd-kansi
Online
System Of A Down's Chop Suey! has been voted the greatest metal song of the 21st century
No on se ihan hyvä mutta eiköhän noita ole parempiakin.
Offline
Online