#1 22.05.2024 09:26

artsy
Member
From: Tampere
Registered: 19.10.2005
Posts: 2,189
Website

KULTA-AIKA #3: SÉBASTIEN BRANCHE (FR/DE), SHUMY Pertsa, Hki to 23.5.

KULTA-AIKA #3

Live:
SÉBASTIEN BRANCHE – LIGNE DE CRÊTE (FR/DE)
SHUMY

Pertin Valinta, Hakaniemenkuja 2 HKI
Torstaina 23.5. klo 19-21.30

Liput: 10/8e

(edullisempi hinta ennakkoon Pertin Valinnasta)

*************************************************
SÉBASTIEN BRANCHE – LIGNE DE CRÊTE

”Ligne de crête” on Leipzigiin asettuneen pariisilaisen Sébastien Branchen elektroakustinen soolosaksofoniesitys. Branchen ääniarkkitehtuuri lainaa hälymusiikista, dronesta ja elektroakustisesta improvisaatiosta. Esityksessä saksofonin materiaalisuus korostuu: preparoimalla saksofonia erilaisilla esineillä Branche laajentaa soittimen soivia tekstuureja luoden huojuntaa, värähtelyä ja rikkaita yläsävelikköjä. Saksofonin runko värähtelee ja moduloi ääntä niin ikään suodattaessaan tietokoneelta soitettuja siniaaltoja ja hälyjä. Konsertissaan Branche ohjaa kohti intiimiä ja immersiivistä, jaettua kuuntelun tilaa.
Sébastien Branche (s. 1980, Ranskassa) soittaa soprano-, tenori ja C-melodiasaksofonia. Hänen kiinnostuksena ääneen fyysisenä rakennusaineena ulottuu sekä elektroakustisen ja reduktionistisen improvisaation että hälymusiikin lisäksi myös kehon ja tilan alueille, esimerkiksi nykytanssin yhteydessä. Branchen musiikkia ovat julkaisseet kentän keskeiset levy-yhtiöt kuten Mappa ja Insub.
Sébastien Branche: saksofoni, esineet, elektroniikka

SHUMY

"Tutkimme kahden odottamattoman äänilähteen kohtaamista. Shakuhachi-huilu ja itse rakennettu syntetisaattori ovat kumpikin omalla tavallaan alkukantaisia. Vaikka syntetisaattori on modernin ajan ilmiö, Sirpan itse rakentama yksilö on rakenteeltaan yksinkertainen. Shakuhachi on pelkistetty bambusta rakennettu huilu jonka hämärä historia ulottuu arviolta 700-luvun Japaniin. Sähkö on luonnonilmiönä läsnä sekä ruumiissa että syntetisaattorissa. Syntetisaattorissa sähkö on sen käyttövoimana ja ruumissa sen voi katsoa olevan jäsentyneenä hermostollisen kokonaisuuden perusvoimaksi. Syntetisaattorin käyttöliittymä perustuu ruuveihin joita kontrolloidaan sormien kosketuksella, jolloin Sirpan ruumiista tulee osa virtapiiriä. Shakuhachissa perusvoimana on hengitys, joka on edellytys ruumiin sähköiselle elämälle."

Jaakko Kuikka: jinashi shakuhachi
Sirpa Jokinen: itserakennetut syntetisaattorit ja keyboard


let me fall out of the window
with confetti in my hair

Offline

Board footer

Powered by FluxBB