You are not logged in.
Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia juhlii 10. juhlavuottaan! Festivaali järjestetään torstaista sunnuntaihin 5.-8.5.2022 Kino Reginassa, Orionissa ja uutena teatterina Kinopalatsissa. Suomen ensi-iltansa saa jälleen 20 uutta itä- ja kaakkoisaasialaista elokuvaa kahdeksasta eri maasta.
Avajaiselokuvana nähdään torstaina 5.5. klo 17 Kino Reginassa thaimaalainen Anatomy of Time (2021), joka jatkaa ohjaajalle ominaista pureutumista aikaan ja Thaimaan historiaan, sen ihmisten traagisiin kohtaloihin ja menetyksen tunteeseen runollisen hitaan kerronnan kautta. Elokuva palkittiin TOKYO FILMeX 2021 -festivaalin pääpalkinnolla.
Vuoden 2018 avajaiselokuvan The Seen and Unseen (2017) indonesialaisohjaajalta Kamila Andinilta nähdään ohjelmistossa kaksi tuoretta elokuvaa. Nuoren tytön elämänvalintoja kuvaava Yuni (2021) palkittiin Toronton elokuvajuhlilla ohjaajavisiota painottavalla Platform-palkinnolla ja Indonesian historian eri vaiheisiin linkittyvä vaikuttava naistarina Before, Now & Then (2022) sai ensi-iltansa vuoden 2022 Berlinalen pääkilpasarjassa.
Japanilaisohjaaja Ogigami Naokon uusin elokuva Riverside Mukolitta (2021) on yksi festivaalin monipuolisesta japanilaisohjelmistosta. Naisohjaaja on tullut Suomessa monille tutuksi Punavuoreen sijoittuneesta Ruokala Lokki (2006) elokuvastaan ja omintakeisista lämminhenkisistä henkilöhahmoistaan. Hän vieraili Suomessa viimeksi vuonna 2019 elokuviensa retrospektiivin yhteydessä. Toisenlainen kulma Japaniin löytyy puolestaan mm. elokuvasta Onoda: 10 000 Nights in the Jungle (2021). Kyseessä on tositarina japanilaisesta erikoisjoukkojen sotilaasta, joka uskoi Japanin Tyynenmeren sodan jatkuvan ja taisteli Filippiineillä aina vuoteen 1974 asti. Näytökseen liittyy keskustelu japanilaisesta nationalismista.
Filippiinien yhteiskunnan korruptiota valottaneen Erik Mattin toimintajännärin On the Jobin (HCA 2015) jatko-osa On the Job: The Missing 8 (2021) on Venetsian elokuvajuhlien pääsarjassa kisannut kolme- ja puolituntinen intensiivinen eepos, joka pureutuu median asemaan Filippiineillä Sicariomaisissa tunnelmissa. Elokuvaa ennen järjestetään näkökulmakeskustelu aiheesta Toimittajat ilman rajoja kanssa ja jokaisesta elokuvaan myydystä lipusta lahjoitetaan 1 € järjestölle.
Ohjelmistossa nähdään myös mm. karismaattisen Hongkong-tähden Anita Muin elämänkertaelokuva Anita (2021) ja sen yhteydessä keskustelu Hongkongin viihdeteollisuuden 1980-90-lukujen kulta-ajasta ja kehityksestä sen jälkeen. Keskusteluohjelmaan kuuluu myös katsaus kiinalaisen riippumattoman elokuvan tilaan Chinese Independent Film Archiven tutkijan kanssa elokuvan Ripples of Life (2021) jälkeen sekä keskustelu K-pop-kulttuurin suosiosta Suomessa.
Oheisohjelmaan kuuluu myös festivaalin 10-vuotisjuhlaklubi Juova Hanahuoneella Kaisaniemessä perjantaina 6.5. klo 21.30 alkaen pienpanimoiden tuotteiden kera ja levymusiikin säestyksellä puikoissa DJ:t Kaishakunin & 1-vituhailé.
Helsinki Cine Aasian vuoden 2022 koko ohjelmisto löytyy netistä www.helsinkicineaasia.fi/ohjelmisto ja lipunmyynti on käynnissä samalla sivustolla. Festivaalin aikana lippuja voi ostaa myös elokuvien esityspaikoilta Kinopalatsista, Kino Reginasta ja Orionista.
www.helsinkicineaasia.fi
www.facebook.com/HelsinkiCineAasia
www.instagram.com/HelsinkiCineAasia
Offline
Kiinnostaisi, mutta vaihteeksi taas koko festarin ajan töissä.
Offline